A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Врятуємо дітей, хворих на туберкульоз!

Дата: 25.02.2020 08:17
Кількість переглядів: 900

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом проблема боротьби з туберкульозом актуальна, як ніколи. Оптимізація медичних закладів торкнулася дуже гострої теми – скорочення мережі протитуберкульозних диспансерів. Найбільше тривожить те, що скорочуються дитячі реабілітаційні заклади, санаторії. І це у ситуації, коли сьогодні Запорізька область займає перше місце в Україні за рівнем захворюваності  дітей на туберкульоз. У нашій області вперше за 8 років зафіксовані дві дитячих смерті.


Діти, які хворіють на туберкульоз, знаходяться в лікарні від 6 до 24 місяців. У цей період їм треба навчатися. У дитячому відділенні протитуберкульозного диспансеру, яке переповнене, лише одна класна кімната, що не дає можливості  дітям з послабленим здоров’ям  отримувати  якісну освіту.
Сьогодні міжнародна спільнота в рамках гуманітарної допомоги Україні надала фінансову допомогу (німецька організація «GIZ») та відремонтувала відділення для дітей, яке знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, Шевченківський район, вул. Червонополянська 1а. Зроблено все, щоб діти з усієї області лікувалися та проходили реабілітацію в комфортних умовах. У відділені відремонтовано 9 класних кімнат, в яких створені всі умови для ефективного навчання дітей.  Але, на жаль, сьогодні не вистачає 7 мільйонів гривень на рік, для того, щоб це відділення запрацювало. 
Якщо недостатньо коштів, які сьогодні виділяє держава на подолання цієї хвороби, то завжди існували додаткові місцеві програми, які приймалися на додаток до державних програм. У Запорізькій області існувала практика виділення додаткових коштів на вирішення проблем, наприклад, були додаткові програми, які фінансувалися із запорізького міського бюджету для вирішення проблеми з недостатньою кількістю ліків, які виділяла держава. З міського бюджету додатково на це виділялися кошти. Така практика тривала не один рік. Вона існує в освіті, зокрема, позашкільна освіта фінансувалася за рахунок місцевого бюджету. Такий підхід використовувався і у сфері соціального захисту, коли дитячі реабілітаційні центри фінансувалися додатково за рахунок місцевих бюджетів. 
20 громадських організацій Запорізької області звернулися до депутатів Запорізької міської ради, Запорізької обласної ради, керівництва міста та області з проханням вирішити цю проблему та знайти можливість профінансувати програму реабілітації дітей, хворих на туберкульоз. Звернення можна переглянути на Facebook-сторінці Запорізького благодійного фонду «Єдність» за майбутнє»
https://www.facebook.com/ZaporizhzhiaCharitableFoundationYednistZaMaibutne/  
На сайті https://petition.president.gov.ua/ зареєстрована петиція №22/085354-еп «Заборонити закриття туберкульозних диспансерів і скорочення чисельності місць в обласному протитуберкульозному диспансері в місті Запоріжжя».  https://petition.president.gov.ua/petition/85354 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь