A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Рятувальники нагадують, як безпечно відсвяткувати Великдень

Дата: 13.04.2020 10:59
Кількість переглядів: 438

Великдень традиційно пов’язаний не лише з посвяченням пасхальних страв, а й з масовим використанням відкритого вогню, зокрема свічок та лампадок, адже пасхальний вогонь відіграє важливу роль у Богослужінні.
Саме тому рятувальники закликають священнослужителів та парафіян дотримуватись правил пожежної безпеки у релігійних закладах, бути обережними при користуванні відкритим вогнем, по закінченню Богослужіння вимикати електричні прилади, постійно слідкувати за справністю електричних мереж, забезпечити наявність у храмах достатньої кількості вогнегасників.
Під час освячення паски необхідно подбати про те, щоб запалена свічка не торкалась поліетилену або кошика.
Напередодні та під час Великодніх свят багато вірян відвідуватимуть кладовища. Закликаємо - краще принести на могилу свiжi квiти, а штучної атрибутики з пластику краще уникати. Адже саме штучнi квiти та вiнки часто стають причинами пожеж на кладовищах, бо моментально спалахують вiд запаленої свiчки.
При виборі свічок слід обирати якісні свічки, краще зі скляним корпусом. Ковпачки повинні бути металеві, бо вони не плавляться.
На Великдень обережно поводьтеся з вогнем у домівках та церквах. Не залишайте запалені свічки без нагляду, ставте їх у підсвічники або на негорючу основу та подалі від меблів, штор й інших горючих предметів.
Захоплюючись своїми справами, не забувайте контролювати дітей, які з приходом весни стали проводити багато часу на вулиці. Без належного нагляду дорослих вони можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем, біля водойм тощо.
Бережіть себе та своїх близьких!


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь