A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 15 червня

Дата: 16.06.2020 08:15
Кількість переглядів: 1222

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 15 червня:

В Україні за минулу добу зафіксовано 656 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 56 у дітей та 43 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 129 осіб. За добу одужала 171 особа, померли 12 осіб.

За останню добу проведено 10236 тестувань, з яких 7950 методом ПЛР, 2286 методом ІФА.

За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (136) та Закарпатській (48) областях і в місті Києві (53).

Наразі на погодженні перебуває нормативний документ від МОЗ щодо недопущення дефіциту фінансування і закриття медичних закладів та лікарень, а також збереження їх фінансування на рівні минулого року. Зміни, згідно з цим документом, набудуть чинності 1 липня. Такі заходи МОЗ вживатиме до кінця року. Водночас у розробці перебувають і документи щодо комплексної реформи системи охорони здоров'я України.

Зважаючи на відновлення Україною міжнародного авіасполучення, анонсованого на 15 червня, МОЗ складає список країн, які за показниками захворюваності на COVID-19 розділено на “червону” та “зелену” зони. Іноземці, які прилітають в Україну з “зеленої” зони, не повинні проходити обсервацію, але для них є обов’язковим страховий поліс, що покриває лікування COVID-19.

Багато українців зловживають послабленням карантину, не дотримуються соціальної дистанції та не використовують засобів індивідуального захисту. Внаслідок цього протягом 5 днів у країні фіксується стрімкий ріст захворюваності на коронавірусну інфекцію. МОЗ наголошує: ризик захворювання знижується при використанні масок, рукавичок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції.

Перед відновленням роботи транспорту в умовах карантину МОЗ провело зустріч з перевізниками щодо забезпечення дотримання карантинних правил безпеки під час поїздок. За результатами зустрічі вирішено збільшити кількість одиниць транспорту, аби знизити ризик інфікування коронавірусом.

Згідно із законодавством України, порушення норм карантину розцінюється як адміністративне правопорушення та може каратися штрафом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь