A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2020 16:49
Кількість переглядів: 641

Фото без опису

 

 

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ N 945/2006 про установу цієї пам’ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року. Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей що віддали свої життя та здоров'я заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні.

34 роки минуло від 26 квітня 1986 року – дня трагедії, наслідки якої не дають і, вочевидь, не даватимуть спокою ще багато років. Але назавжди залишиться в серцях людей невмируща пам'ять про солдатів атомного фронту, який відкрився у раніше мало кому відомому куточку українського Полісся–Чорнобилі. 
           Ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємось тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов`язок перед рідною землею і рідним народом.

14 грудня 2020 року Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко та  в.о. голови Вільнянської районної державної адміністрації Оксана Степаненко  вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та поклали квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам у Вільнянську.

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь